התגובות שלי בפורום

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • בתגובה ל: קרינה- שאלה #118352
    yoni123
    משתתף

    אני כמובן מתכוון לכבלים שמזינים את המכשיר חשמלי, אני שואל אולי בגלל שהמכשיר לא אופטימלי אזי לאורך כל הכבל שמזין את המכשיר תיווצר קרינה אלקרומגנטית חזקה יותר.

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118351
    yoni123
    משתתף

    סליחה אריאל אבל לא מספיק ירדתי לסוף דעתך.

    אם המכשיר לא בנוי בצורה אופטימלית אז הוא יקרין , זה מובן.

    השאלה היא האם גם כתוצאה ממכשיר לא אופטימלי ,האם גם הכבלים בקירות יקרינו חזק יותר בגלל המכשיר הלא אופטימלי? 

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118343
    yoni123
    משתתף

    חח זה אני יודע שכל מה שיש זרם הוא מקרין

    אני שואל האם מכשיר שמקרין כתוצאה שבנוי לא נכון (פאזה רחוק מהאפס) או מקרין חזק מסיבה אחרת. האם ההשפעה לשדה חזק, זה רק סביב המכשיר או גם סביב הכבלים שמוליכים זרם למכשיר כגון הכבלים בקירות? 

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118340
    yoni123
    משתתף

    *בכלל אני מתכוון לכל מכשיר חשמלי שמשדר קרינה חזקה, הן מהסיבות שאמרת של פאזה ואפס רחוק ,תדרים גבוהים ,או מסיבות אחרות בכלל, האם זה משדר קרינה חזקה רק מהמכשיר עצמו, או גם הכבלים שמזרימים חשמל למכשיר כגון אלה הטמונים בקיר ,משדרים קרינה חזקה יותר בגלל המכשיר?

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118339
    yoni123
    משתתף

    שלום

    ואותם מכשירים שמקרינים מהסיבות שפירטת, האם הם מקרינים רק סביב עצמם? או גם סביב הכבלים החשמליים שמובילים אליהם זרם כגון הכבלים שטמונים בקיר?

    תודה

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118324
    yoni123
    משתתף

    סליחה ,לא שמתי לב שכבר קיבלתי תשובה לגבי התגובה האחרונה. רק עכשיו ראיתי. תודה רבה על העזרה והייעוץ

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118310
    yoni123
    משתתף

    תודה לך אריאל.

    רק לגבי המכשירים עצמם, האם באמת קיים דבר כזה שכאשר הבידוד חלש יש זליגה מהפאזה להארקה (לא שהפאזה נוגעת בהארקה-ברמה שיגרום לפחת לקפוץ ) וכתוצאה מכך השדה מגנטי מתחזק במכשיר וכן בכבלים בקיר שנותנים חשמל למכשיר? או שגם אם יש זליגה ,השדה מגנטי לא גדל באופן משמעותי ואפשר לישון לידו ברוגע.? 

    במידה וקיימת זליגה מסוג זה , האם יש סימנים מחשידים במכשיר?

     

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118292
    yoni123
    משתתף

    תודה על העצות והעזרה משהו נוסף ברשותך-

    א ) הבנתי שגם מכשירים יכולים לגרום לזרם תועה כאשר הבידוד שלהם חלש וישנה זליגה בין הפאזה להארקה (לא שנוגע ממש) ואז המכשיר עצמו  וגם הכבל בקיר שמוליך חשמל למכשיר משדר קרינה חזקה יותר. האם זה נכון?

    ב) בכלל הזרמים התועים\ הזליגות לכמה מיליגאוס בכלל יכולים להגיע בבית רגיל ,לא בסמוך לארון החשמל, ? ההמלצה בישראל זה 4 מילי גאוס יומי, אבל הבנתי שבישראל מאוד מחמירים בעניין זה לעומת מדינות מפותחות אחרות בעולם, אם הבנתי נכון בבריטניה הממוצע המומלץ ליום (לא חשיפה רגעית) זה 1000 מילי גאוס , האם זה נכון? והאם זרמים תועים או זליגות בבית בין ממכשיר ובין בגלל תשתית לקויה בבית ,המילי גאוס יכול לעבור את ה1000 מילי גאוס ,לא בסמוך לארון החשמל?

    למסקנה מהי דעתך גם ואם נלך רחוק ויתכן שיש זרמים תועים\זליגות בבית בין בגלל מכשיר עם בידוד חלש ובין מסיבה אחרת כגון בעיה בתשתית, האם לדעתך יהיה בסדר להניח מיטה בצמוד לקיר גם אם עובר זרם תועה\זליגה כמובן חוץ מסמוך לארון חשמל? כי וואלה זה לא נראה לי מציאותי להביא בודק על כל מכשיר שנכנס לבית או בכלל כל מקום שהילדים ישנים שם כגון מעונות.

    ממש תודה רבה על הייעוץ והעזרה

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118269
    yoni123
    משתתף

    “כדי שרמת הקרינה תעלה צריך שהזרם יחזור דרך מסלול שונה, נניח שמוליך נוגע קצת בברזל של הבניין באיזה שהוא מקום.”

    וברגע שהמוליך נוגע בברזל של הבניין, הפחת לא אמור לקפוץ? והאם זה מעלה את רמת הקרינה באופן משמעותי שעד כדי שלא ניתן לישון ליד קיר כזה? כי על פי ההנחיות של איכות הסביבה זה עד ממוצע של עד 2 מילי גאוס ליום.

    ואיך בדיוק הוא אמור לגעת הרי יש בידוד לאורך המוליך, לא?

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118263
    yoni123
    משתתף

    אהרון שוב תודה על התשובות המפורטות. 

    לגבי הפחת שיקפוץ זה מובן לגמרי אך באתר הזה ראיתי שהוא כותב- (https://www.esp2018.co.il/%D7%96%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%AA%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D)

    1. ראיתי שהוא כותב- “שיש מצבים שהפחת לא יקפוץ במידה והזרם חלש מדי” ,השאלה שלי גם כאשר הפחת לא יקפוץ (למשל כי הדליפה  להארקה היא נמוכה מדי) ,ומן הסתם רוב הזרם יעבור לאפס. האם כאשר הדליפה היא נמוכה ברמה שהפחת לא קופץ האם השדה מגנטי יהיה חזק ברמה גבוהה , או שהכל באופן יחסי ככל שהזרם התועה הוא קטן יותר כך גם השדה מגנטי פחות חזק ? 
    2. 2) ובמידה והשדה מגנטי גדל באופן יחסי לכמות הזרם התועה, (והזרם התועה מן הסתם נמוך כי הפחת לא קפץ), האם בקיר שיש בו כבל כזה עם זרם תועה בכמות נמוכה, האם הקרינה שם חזקה ברמה שאסור לתת לתינוק\ילד לישון בצמוד לקיר?

    תודה רבה 

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118248
    yoni123
    משתתף

    ומשהו נוסף 

    4. כאשר יש את הזרם תועה בכבל ההזנה , האם זה משפיע על כל הכבלים בבית שמפיצים קרינה חזקה יותר ?או רק באזור הלוח חשמל? 

    תודה מראש

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118247
    yoni123
    משתתף

    אהרון תודה לך על התשובה. משהו נוסף בבקשה

    1. מה זה כבל זינה? התכוונת לכבל הזנה הראשי שמחובר לארון חשמל אשר מגיע מחוץ לבית?

         2.  מה שכתבת שנדיר שיהיו בבית זרמים תועים (ורק בכבל הזינה הראשי כאשר יש כפל איפוסים)

         האם התכוונת לכך שרק בכבל הזנה הראשי זה נדיר (ואילו בכבלים בקירות אין כלל זרמים תועים) , או בכבלים הרגילים בבית זה נדיר ואילו בכבל הזנה ראשי זה יותר מצוי?

    3.  והאם כבודו חשמלאי? הנדסאי? חלילה שלא ישמע זלזול פשוט מעוניין בתשובה מבעל מקצוע 

    תודה רבה על העזרה

     

    בתגובה ל: קרינה- שאלה #118245
    yoni123
    משתתף

    תודה לך אריאל על התשובה המפורטת , רק משהו אחד נוסף בבקשה.

    יצא לי לקרוא על מושג שנקרא זרם תועה באתר הזה-https://www.esp2018.co.il/%D7%96%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%AA%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D

    שם הוא אומר שכאשר יש זרמים תועים אז זה מגביר את הקרינה האלקטרומגנטית. לא כזה הבנתי איפה הוא מתכוון , האם רק באזור הארון חשמל? האם גם בכבלים שבקירות הבית במידה ויש זרמים תועים.?

    האם התשובה  שכתבת לי מתייחסת גם במידה ויש זרמים תועים בבית, ואין צורך לחשוש אלא רק לא לישון ליד הארון חשמל?

    תודה רבה .

    בתגובה ל: שאלה -מאז #116934
    yoni123
    משתתף

    תודה רבה על התשובה המפורטת.

    אך עדיין משהו לא מובן לי, כתבת שיש גיבוי למאז הרגיל וזה המא”ז הראשי, אך המאז הראשי אמור לקפוץ מעל 40 אמפר (בבתים של 40) .מה קורה במידה ובחוט של 2.5 (שהזרם המותר הוא עד 16), ישנה זרימת יתר ל-30 אמפר , ובעצם המאז הראשי לא אמור לקפוץ, האם במקרה כזה התוצאה היא שריפה , מכיוון שהמאמ”ת של ה-16 התקלקל והמאמ”ת הבא הוא רק ב-40 אמפר, או שהחוטים יש להם מקדם בטיחות ,ותיכננו אותם לעמוד ברמה כזאת שגם בעומס של 40 אמפר יכולים לעמוד ולא ישרפו (ואז כבר המאז הראשי יקפוץ ) אך האם הם יכולים לעמוד למספר רב של שעות /ימים כי הטמפרטורה עולה ככל שהזמן עובר. אשמח לתשובתך.

    ב) שמעתי שאם המאמ”ת קופץ 3 פעמיים בגלל קצר ,אז צריך להחליף אותו. האם מדובר דווקא בקפיצה ברצף (נפל הרמתי ושוב נפל חלילה 3 פעמיים) או אפילו שנפל לא ברצף?

    ומה קורה במצב שהמאמ”ת קפץ בגלל “עומס יתר” מאות פעמים לאורך תקופה של מספר שנים בודדות  (בהנחה שזה בוודאות עומס יתר ולא קצר) האם גם נדרש להחליפו או שאין צורך ורק בקצר צריך?

    תודה רבה מראש  

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)